Loonaq_06Ogos-09November Dapatkan Domain Termurah
Dari NetKL serendah RM29.95 setahun! Beriklan disini

Wasabers on 27th December 2010

45 comments
Today, 27th December 2010, WSB crew Glarie David went to Kuala Lumpur for her further study. WSB hope Glay always success in her career and excel in her studies.

Chaiyok Glay ~ 

We continue on our poster for this week. This poster was a lil' special because to congratulate the winning Malaysia team (with style) against Indonesia team in the AFF Suzuki Cup Final. Malaysia [3] - Indonesia [0]. Wasabers would have to guess the color of our posters at this time.

Mari tinguk....

CIRI-CIRI WEB DESIGN YANG KURANG BAIK - Part 7

36 comments
Salam sejahtera semua! Hari ni saya terpaksa buat entri yang agak pendek sedikit kerana saya agak sibuk di pejabat sekarang. Jadi, maaf kalau ada tersalah ayat atau tersalah eja sebab saya betul-betul kelangkabut ni demi WSB semua~ ^_^

Ok lah, terus saja kita ke topik kita iaitu Kredit Gambar. Memang rata-rata penulis blog akan menyertakan gambar dalam setiap entri yang mereka tulis. Tak kira la gambar tu di upload dari simpanan sendiri atau di copy dari laman web lain.

Mini Gath 201210

39 comments
Have you been around CRB lately?
Do you know those people there even with their user name and avatar changing in several second? Well, just being a Wasaber, you will definitely feel the warmth of this community since the first day! Its nice to know fellow bloggers and interactive with them via online. Have you ever think to gather for a day to hangout? We did!

Blog Of The Month : December Edition Contestant

18 comments
List of contestant for this month BOTM contest :

CIRI-CIRI WEB DESIGN YANG KURANG BAIK - Part 6

15 comments
Salam sejahtera semua. Bertemu lagi kita untuk segmen yang penuh dengan tips-tips berguna buat semua WSB kita iaitu Ciri-Ciri Web Design yang Kurang Baik bagi bahagian yang ke 6. Wah, tak sangka kita sudah sampai ke episod ke-6 ya! Baiklah, entri saya pada hari ini ialah Susunan Perenggan atau Paragraph Arrangement.

CIRI-CIRI WEB DESIGN YANG KURANG BAIK - Part 5

22 comments
Salam semua! Bertemu lagi kita untuk entri kita; Ciri-Ciri Web Design Yang Kurang Baik untuk Part-5. Sebelum tu saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada para WSB yang memberikan respon yang baik sepanjang saya menulis untuk entri kita ini (saya terharu). Ok la, teruslah kita ke topik kita pada hari ini iaitu; Kelebaran Blog. 

CIRI-CIRI WEB DESIGN YANG KURANG BAIK - Part 4

29 comments
Salam and hello to all WSB! Lucu juga ya bila baca komen-komen sebelum ni. Ya, bagi yang betul-betul mengikuti topik kita ni, mesti memang sudah tahu ceritanya kenapa tajuk topik kita ni ditukar. Apa pun, kita ambil yang baik dan jadikan yang buruk itu sebagai pengajaran.

Jadi, teruslah kita ke topik utama kita Ciri-Ciri Web Design Yang Kurang Baik untuk part yang ke-4 iaitu TEMPOH LOAD PAGE YANG SANGAT LAMBAT.


Memang rata-rata WSB kita adalah pengguna broadband untuk connect internet dan selalunya 'kuasa kuda' broadband tu tidaklah seberapa laju. Oleh yang demikian, kita haruslah menitik beratkan ciri-ciri ini untuk memudahkan para pengunjung kita dan kita sendiri.

Antara punca-punca utama yang menyebabkan tempoh load page ni sangat lambat ialah:

  • Penggunaan background yang bersaiz besar (tak kiralah saiz fail atau saiz gambar tu)
  • Penggunaan widget yang sangat banyak
  • Link-link iklan yang telalu banyak
  • Header blog yang sangat besar

Mari baca lebih lanjut...

Wasabers on 20th December 2010

18 comments
WSB grows from day to day. WSB success so far because wasabers keep support us. Wasaber also increasing and we have many kind, helpful, friendly wasaber  and able to cooperate in what we need. WSB want to thank wasabers who always support WSB.

To be listed in the poster, you must :

1. Active in WSB community.
2. Friendly with other wasabers.
3. Follow other wasabers blog.
4. Keep supporting each others.
5. Selalu lepak kupi² di saaaaaaaana  CRB!

Poster week proceeded with color ....

Three Cheers for Three Awards

5 comments
Awards ya'll! Wooooooooot!
Its been several days since WSB received its awards but it seems like there are no respond from this community. No worries, by hook or by crook there will be appreciation entry as feedback!
By the way, our community had grow bigger and bigger everyday! Warm welcome to newly registered wasaber and to all wasaber, don't hesitiate to ease away your boredom at CRB. Kupi-kupi dulu ba kita~ Yeeehawww~
Without further ado, here goes the awards that been recently awarded to our community :D

CIRI-CIRI WEB DESIGN YANG KURANG BAIK - Part 3

64 comments
Tajuk telah ditukarkan dari "TERUK" kepada "KURANG BAIK". Sebenarnya penggunaan perkataan "teruk" bukanlah ditujukan kepada mana-mana wasaber dan bukan juga bermaksud blog Wasaber tergolong sebagai blog yang teruk. Tips ini dikeluarkan sebagai panduan umum kepada blogger. Pemilihan perkataan "teruk" hanyalah sebagai penegasan bahawa pentingnya sesebuah web design itu untuk menepati keperluan dan keselesaan pengunjung. Diharap dengan penukaran tajuk ini mampu memberi keselesaan kepada Wasaber sekalian.
PERHATIAN : Entri tips-tips ini tidak ditujukan kepada mana-mana wasaber. Harap maklum!

Edited by : Admin

Salam semua. Awal pulak saya post Ciri-ciri web design yang teruk untuk part yang ke-3. Kebetulan saya kurang sibuk d office jadi saya main curi tulang la untuk tulis entry yang seterusnya.

Apa perasaan anda bila anda tidak suka dengar lagu ni dan tak ada butang STOP/PAUSE pun! Tensennyaaa!! Apa lagi bila pada waktu ini sememangnya anda sedang memasang music player anda sendiri. Jadi, kesimpulannya, janganlah gunakan music widget yang tiada butang playernya.. Kesian para pembaca.

CIRI-CIRI WEB DESIGN YANG KURANG BAIK - Part 2

23 comments
Hello everyone ~ nampaknya ada banyak respon positif pada entry pertama saya. So, untuk tidak membuang masa, saya teruskan Ciri-ciri Web Design Yang Teruk part ke-2 iaitu Penggunaan Animasi yang Berulang.


Animasi berulang selalunya dalam format .gif dan terdapat banyak sekali di ruang-ruang internet. Siap boleh download free and copy-paste ja. Memang animasi gif tu comel dan cantik tapi dalam prinsip web designing, ia sebenarnya mengganggu pembacaan dan kerana apabila kita menggunakan LEBIH DARI SATU animasi dalam sesebuah page, fokus pembacaan pelawat akan terganggu.

Elakkan juga menggunakan animasi yang bersaiz besar, tidak kiralah saiz failnya yang besar atau pun saiz gambar animasi tu yang besar.

Contoh terbaik yang buruk:


CIRI-CIRI WEB DESIGN YANG KURANG BAIK - Part 1

39 comments
Assalamualaikum semua WaSaBers. Ribuan terima kasih kepada admin kita kerana telah melantik saya untuk menjadi author blog WSB. Saya sangat terharu ~

Di sebabkan kesuntukan masa (saya sekarang berada di pejabat dan mempunyai masa lebih kurang 20 minit untuk pulang) jadi terpaksalah saya buat entry yang singkat mengenai topik kita ini - CIRI-CIRI WEB DESIGN YANG TERUK

 Sebagai penulis blog, secara automatiknya, anda juga adalah seorang web designer kerana dengan terdapatnya banyak platform yang menyediakan perkhidmatan blog percuma berserta layout setting yang dapat di gunakan secara friendly user, para blogger bebas untuk memilih rekaan / design untuk laman blog anda mengikut citarasa anda sendiri.

Oleh yang demikian, untuk memudahkan pelawat untuk melawat laman blog kita dengan lebih selesa, kita haruslah mempertimbangkan beberapa perkara asas dalam rekaan laman web atau web designing.


Ciri-ciri yang pertama pada hari ini adalah LATAR BELAKANG

Wasabers on 13th December 2010

40 comments
WSB Community is getting bigger and much fun. WSB has a various wasaber which is so nice, "nakal", friendly and caring. ngee. This week poster is much different than any Wasabers Name Posters before. You gonna Super like it very muchaa! 

But, to be listed in the poster, you must :

1. Active in WSB community.
2. Not just "nakal" but Friendly with other wasabers.
3. Follow other wasabers blog.
4. Keep supporting each others.
5. Selalu lepak kupi² di saaaaaaaana  CRB! {paling manang bilang Si Glay}


This week poster is in....

Blog of the Month: December Edition Criteria

39 comments
* CLOSED *
BOTM is Back!!!
Buckle up and ready to cramp up your head to make another entry to grab the monthly award of Blogger of the Month : December Edition!

Komen Berbalas Terpanjang di Fanpage WSB

22 comments
Deretan balasan komen ini dimonopoli oleh Admin WSB & Loyal Wasaber Afie.Ain. Komen terpanjang ini mencecah 100 komen. Komen ini juga berbentuk sebuah cerita fantasi yang menarik. Kalau difilemkan, berkemungkinan mampu memecahkan rekod pecah panggung di Malaysia. Layankan kisah ini.


Kisah Fantasi by Admin & Wasaber AfieAin

1, 2, 3 mula membaca...

Founder WSB ditemuramah Akhbar Kosmo?

50 comments
Wasabers, check this out! WSB on the news!!!


Sukar untuk dipercayai? WSB baru berusia setahun jagung, tetapi sudah berjaya mengambil perhatian pihak akhbar. Namun begitu,

Wasabers on 6th December 2010

32 comments
6th December 2010 - Wasabers are over 300++. Thanks to all WSB Bloggers a.k.a WASABERs who make this happen.

What it takes to get listed into the poster :

1. Active in WSB community.
2. Friendly with other wasabers.
3. Follow other wasabers blog.
4. Keep supporting each others.
5. Selalu lepak kupi² di saaaaaaaana  CRB!


So for this week poster, our Wasabers Name Poster is in....

WSB Blog Of The Month : November Edition Choice!

33 comments

After a long wait on November, here comes the month of December where we will announce the BOTM: November Edition Choice. Thank you for all your participation and the support among fellow Wasaber. 

Without further ado, the Wasaber BOTM: November Edition goes to...

Wasaber : Hyperactive 25

37 comments

This is the list of hyperactive 25 Wasaber for November 2010. Pictures are randomly taken from wasabers facebook pictures album. So, check this HYPERACTIVE 25 list. 

Awesome Blog Award

13 comments
Do you love WSB? I'm sure you do!
You felt awesome? I'm sure you do!

Our community had received another award and this time the awards came from our fellow wasaber known as ...


Wasabers on 29th November 2010

48 comments
Last week, some of wasaber name is getting smaller. Maybe this week, it's getting bigger back. And don't surprise if your name are not listed for this poster. WSB community are growing huge and Wasabers  are over 200++ now. So, to get your name listed on next week poster, the only way is get active.

Now, spot your name.

Font size represent the level of how active are you  in WSB community. That's mean, get involve in any WSB activity in WSB site or WSB@fb. So, be an active Wasaber to get a bigger name in Wasaber's Name Poster. 

Next poster on 6th Disember 2010.

This week poster color is ~~

Friendship Award!

20 comments
Yes, its an award. Friendship Award given to WSB from our fellow wasaber :

The entire WSB would like to thank you for being so generous and showered us with another awards~ Appreciation! Here goes the Q.

WSB T-shirt : Collar Design {New}

38 comments
Assalamualai'kum & Hola Wasabers,

WSB want to know your opinion about this WSB Collar-T design. Is it ok? 

Hot Collab : DJLangau.Net!

14 comments

Wooooohooooo~
Our family are getting bigger everyday!
A warmth welcome to all newly registered Wasaber!

After the first hot collaboration with Saya Bangga Saya Orang Sabah (SBSOS), we had made another collaboration. Want to know who? 

~ JengJengJeng ~

We had made a collaboration with DJLangau!

Wasabers on 22th November 2010

34 comments
Some of wasaber name is getting smaller. Keep active wasabers. Now, spot your name.

Font size represent the level of how active are you  in WSB community. That's mean, get involve in any WSB activity in WSB site or WSB@fb. So, be an active Wasaber to get a bigger name in Wasaber's Name Poster. 

Next poster on 29th November 2010.

This week poster goes with a most chosen background color by wasaber.


Hot Collab with SBSOS!

10 comments

Welcome to all the newly registered Wasaber~ Thank you for your support towards Sabahan Bloggermania! It had reached 220 Follower! (last updated on 20th Nov at 3:16pm) We really appreciate it and a big round of applause for Wasaber! Woooohooo~

Big recent news for all Wasaber notification :


WSB "Blog Of The Month : November Edition" Contestant

34 comments
*closed*

"Blog Of The Month : November Edition" contestant with their nice, creative, awesome sentence and simple entry. 


Don't know about this contest? Read here.

WSB "Blog Of The Month : November Edition" Criteria

43 comments
Heya Wasaber! Its getting hawt in here everyday~ Wooot!!!
We apologized for our delay in posting the entry.

Here are the criteria :D

Wasabers on 15th November 2010

23 comments
Can't wait your name in Wasaber poster? Spot your name. Font size represent level of how active are you  in WSB community. So, be an active Wasaber to get a bigger name in Wasaber's Name Poster. Next poster on 22th November 2010. :)

So Cantik Blog Award!

13 comments
New post, New Award. From Wasaber to the Community, yaw! 
Its sweetier than Dark Chocolate! (Well, dark chocolate mimang pahit :p)

The Sweetest Blog 2010

9 comments
Wooohoooo~ 
We received and award from our fellow Wasaber last few days from...

Photobucket

Wasabers on 8th November 2010

24 comments
Wasaber? Your name must be in there. Font size represent level of how active are you  in WSB community. So, be an active Wasaber to get a bigger name in Wasaber's Name Poster next week on 15th November 2010. :)


New Loyal Wasaber Nametag Receiver III

41 comments
Our new wasaber who received Loyal Wasaber Nametag receiver.

Congratulations!!

________________________________

Next receiver :

Stompin' Sabah 2010 With XPAX And Nuffnang

17 comments
Nuffnang :
We have an exciting opportunity for those of you in Kota Kinabalu! If you haven't already heard, Xpax is bringing Stompin' Sabah to town. Details of the event are as below :

Date: 6 November 2010 (Saturday)
Time: 8 pm till late
Venue: Sabah Port (Jesselton Point)


Beautiful Blogger Award for WSB!

13 comments
Heya Wasaber!!! How's life had been for ya'll? 
There may be ups and downs 
but we are sure that your life 
will not be the same with WSB :D

Great news for today, our community received an award from our fellow member Ciik Ross!

We know that most of Wasaber also received this award and you should be proud that this community also in the list to received the award as well! Didn't it make you more proud of being a Wasaber? Yeehaww~


As usual, the question routine :D


Blog Of The Month: October Edition Choice!

25 comments
WSB Blogger of the Month: October Edition
goes to...

Wasabers on 1st November 2010

31 comments
If you registered with WSB, your name must be in there. Not register yet? Register here. Font size represent level of how active you  in WSB community. So, be an active Wasaber to get a bigger name in Wasaber's Name Poster next week on 8th November 2010. :)

WSB Support Local Act : Jiaja - Pok Silap

10 comments

ENJOY THIS SONG ~~

Wasabers on 25th October 2010

49 comments
This is our Wasabers name on poster. If you registered with WSB, your name must be in there. Not register yet? Register here. Font size represent level of how active you  in WSB community. So, be an active Wasaber to get a bigger name in Wasaber's Name Poster next week on 1st November 2010. :)

List of "Blog Of The Month : October Edition" Contestant

26 comments
* Updated
:: Contest closed ::
 Thank you for your participation :D

This is a few Wasabers joined the BLOG OF THE MONTH contest. Check their entry. Let's roll.

Aku & WSB entry by Wasabers

WSB T-Shirt is Now Available!!

55 comments
WSB T-Shirt is available now. You want to look like David Beckham ? Cristiano Ronaldo? Johnny Depp? Megan Fox? Angelina Jolie? Now you can look just like them. Just get our T-Shirt. Special T-Shirt for everyone. Anyone can wear it. This T is made for our true and loyal Wasaber.   
 
CLAP YOUR HANDS WASABERs ^^
This is the example of the WSB T's.
Photobucket

More picture..

New Loyal Wasaber Nametag Receiver II

51 comments
We've got another Loyal Wasaber Nametag receiver. So, say congratz! :)
 ________________________________

Next receiver :

BLOG OF THE MONTH : OCTOBER EDITION Criteria

64 comments
"WSB BLOG OF THE MONTH : OCTOBER EDiTiON"

Photobucket

The criteria :

New Loyal Wasaber Nametag Receiver

117 comments
Say Sekalung Tahniah to our new Loyal Wasaber Nametag Receiver.....

Loyal Wasaber NameTag for you

56 comments
Loyal wasaber will get this Loyal Wasaber nametag. But, to get it, wasaber must be active, participate & commit with WSB. Simple! ;)
Photobucket

WSB had chose 1  wasaber which is loyal, active & so supportive to wasabers and all our WSB community. The first person to receive this nametag is.....

BLOG OF THE MONTH : Edisi September 2010

14 comments
Tahniah kepada...

BLOG OF THE MONTH : September Edition

49 comments
In your opinion, which blog should be chosen as "WSB BLOG OF THE MONTH" : September Edition?
Photobucket


"WSB BLOG OF THE MONTH" : coming soon!

12 comments
YeSS!
One blog of registered member of WSB will be chosen as  
"WSB BLOG OF THE MONTH"

Welcome to WSB

0 comments
This is our place. Not just for ordinary Sabahan Blogger, but for SABAHAN BLOGGER + MANiA = BLOGGER with more idea, more creative, more energetic, more traffic and many more of more.

SABAHAN BLOGGERMANiA, 
LET'S GATHER HERE.
WE ARE SABAHAN BLOGGERMANiA!!! 

Photobucket


Tell your Sabahan blogger friends to join this community. 
MARi JOiN BAH!! :D


REGISTER HERE NOW! 


Find us on Facebook ~ WSB@FB
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Facebook WSB Badge

Geng WSB