Loonaq_06Ogos-09November Dapatkan Domain Termurah
Dari NetKL serendah RM29.95 setahun! Beriklan disini

Kriteria Blog Of The Month : Edisi January 2011

50 comments
Assalamualaikum dan Salam sejahtera Wasabers~

Pemenang BOTM untuk edisi bulan lepas telah dimenangi oleh Wasaber Aznizah Maksit dengan entri menariknya diselitkan pula dengan gambar yang mampu membuat anda teruja untuk ke pekan Beaufort bergambar di kawasan limau besar tu. Sekali lagi, TAHNIAH kepada Wasaber Nija Maksit. Ribuan terima kasih juga kepada para Wasaber yang memberi sokongan kepada peraduan BOTM. Walaupun BOTM lalu kurang mendapat sambutan. Namun, undian pada BOTM : Edisi Disember melibatkan paling ramai pengundi berbanding BOTM yang lalu-lalu. BRAVO!

Okey, kita teruskan lagi. Kriteria untuk peraduan BOTM pada kali ini. Founder WSB sangat tertarik dengan cerita yang direka oleh Wasaber Sahidzan dengan cerpennya yang begitu kreatif olahannya. Jadi untuk BOTM pada kali ini, topiknya ialah "Cerpen : Al-Kisah Wasaber".


The criteria :

1. Karang entri berbentuk cerpen. Penceritaan perlulah memasukkan nama-nama Wasaber yang lain. Berilah Wasaber watak yang anda inginkan.


2. Panjang entri terpulang kepada Wasaber.

3. Wujudkan segala perkaitan yang mungkin terhadap watak Wasaber. Contoh, nama blog, hobi, dan lain-lain.


Terms & Condition :

1. Wasaber sendiri menjadi watak utama dalam cerpen tersebut.

2. Memasukkan founder & krew sebagai watak dalam cerpen tersebut.

3. Memasukkan 10 orang atau lebih Wasaber yang anda kenali sebagai watak dalam cerpen tersebut.

4. Sertakan gambar dan link'kan ke blog WSB.


Amaran : Jangan menggunakan ayat yang terlalu kasar sehingga menyinggung perasaan Wasaber lain.

Do submit your entry HERE

Due date : 30th January 2011


p/s : Melalui entri-entri ini nanti, kita dapat mengenalpasti Wasaber yang popular di kalangan para Wasaber. Artis WSB bah tu.


Serlahkan kreativiti anda wahai para Wasaber. Entri terbaik akan diletakkan pada blog WSB.


Perah otak mulai sekarang!

50 Respon dari Wasaber.

  1. zydande says:

    bah Wasaber2 skali an... apa lg... tunjukkan kreativiti anda..hehehe~

  2. Lina says:

    matai..klu bgitu mmg aku tau..teda yg ble lawan idea c sahidzan..haish..dia blum ikut aku suda undi..haha..

  3. alala...punya susah ni..haha....

  4. tgu aque balik kk baru aque join...singgah2 jak cni..hahahahaha :d

  5. tim says:

    perah otak lah nie...

  6. wahhh!
    kriterianya, kalah bha solan stpm,..
    hahaha

  7. Szan says:

    kehkehkeh. 10 nama tu brader. gua belum tulis, gua dah ketawa. kahkahkah!!

  8. Admin says:

    @Szan
    terbaik la ko szan :q

    entri ko tu leh mohon kongsi ka szan?

  9. Alfian J. says:

    @p[A]n[A]d[0]L©
    ahahaha..susah ka doc..palan² wa..lma g 30 hb..:c

  10. alamak..aku nda lyk ni tau..
    aku nda pndai buat ceta..sob3~

  11. mampossss~!!! gila nih idea...hahahahaaa... szan,ko mesti sudah membayangkan sesuatu yg aneh2 kan kan?? :p~

  12. adussss...punyalah...10 ka? xda diskaun ka ni ed?

  13. Admin says:

    @Kreatifbuzz
    iya buzz..akun sak wa..:a

    ramai tu wasaber yg aktif kan..aku senarai 25 pun mcm x cukup tau..ramai g y tgl klu 25 tu..:p

    teruskn memerah otak :s

  14. si sahidzan la jugak paling pro bha kalau gini... sy lah paling failed kalau mau buat cerpen lagi.. HAHAHA

  15. Aretikz says:

    Weehuu ~ na.. sandi ni tau.. bekakai cam ani.. haha.. jap2.. apakah yang dimaksudkan dgn gambar? huhu..

  16. Aretikz says:

    Memandangkan saya pun baru lagi.. macam mana mo tau founder dgn crew2 nya aa? huhu..

  17. Szan says:

    @Admin

    Boleh jer admin. just link kan kembali sama gua di mana lu mau kongsikan cerita mengarut itu.

  18. beaty says:

    Atukoi!! susah gia ni.....

  19. Ask says:

    Wah.. Januari edition plak.. hehe
    Mmg best plak kali nie punya segmen..
    Mencabar~ uhuk..
    Bah.. jom ramai2 kasi meriah..

  20. Congrats to Nieja! Waaaah hebat dia punya syarat2! Excited dengar cerita2 ni!

  21. bah buli bah tu ... kikiki kunun ...:a

  22. ~NieZa~ says:

    pak naz!!
    sy undi ko awl2...
    sy cri urg undi ko nnt...
    yeahhh..hidup pak naz!!!
    ^^
    hahahaha

  23. AnnieMing says:

    Bah, WSB, join laini. Hehe.. Ni kali laa..

  24. miss J says:

    bhaaaaa jan lupa kasi masuk aku dlm cerita kmo...
    aku watak utama ar....... kui3x

  25. idididh...bha...cari ilham la ini....

  26. Aretikz says:

    Sekali lagi diri ini ingin bertanya.. mcm mna mo tahu sepakah founder n crew tu? huhu.. budak bru kan.. hehe..

  27. Alfian J. says:

    <-- founder

    Krew :

    1. Glay.

    2. Finie Ramos.

    Sori lmbt respon..:a

  28. Lina says:

    entri yg ada nama aku br aku bg undi..hahaha..tp klu watak cikai2 tukang kebun ka nda mo la..hahahaha...(aku suda dpt agak sepa yg menang ni kali..sbb teda urg ble lawan gila crita dia..hahaha)*merenung jauh ke kampung pecah..hahaha

  29. Aretikz says:

    @Alfian J.

    Thanx bro.. hehe.. toray jak la.. ahakz.. so 3 + 10, 13 semua.. matilah katak.. ambil feel la dulu.. ahakz..

  30. Liling says:

    saya belum bulih ikut neh~belum popular.haha ;p

  31. Zurina J. says:

    @Aretikz

    Nda susah bah..Namaku 1..Nah, tinggal 12 lg..ahaha. Kasi font plg besar ar..:) ahahaha.

  32. Zurina J. says:

    @Kreatifbuzz

    Uit, ko perenggan pertama suda kan..prenggan pertama ada suda namaku ya..ahahah.

  33. Zurina J. says:

    Naaaa..Jgn kasi lama...siapa ada kasi masuk namaku, aku undi byk²...ehehe...:)

    Yeeha!!!

  34. Alfian J. says:

    @Liling
    alamak..nda pyh tunggu popular wa..join jak la..kasi ramai...:k

  35. Ehe3.. Bab cerpen2 ni, orang perempuan mesti suka punya.. :k

  36. Miera says:

    wasaber sndiri mnjadi watak utama mean? aku sndiri pun terlibat ka? begitu??

  37. Alfian J. says:

    @Miera
    iya miera..msukkan watak sndiri..:e

  38. beaty says:

    doi gima belum lagi ada idea sa ni...

  39. Aretikz says:

    @Zurina J.

    Woo.. Kalo mcm tu.. fontier sya bg sama ko.. haha.. amacam? biarpun nda ngam ejaan.. gaga~

  40. jadi szan, ko tak payah lah join..
    ko dah pro..bab2 buat ceta ni..
    bg kami pluang pla hhahahah

  41. kalau mo buat cerpen, mmg sa tia terrer...ekekekeke....nnt fakta jai outaaa...hehe

  42. alama.. mau guna bahasa cerpen betul2 jugak ka? kalau campur2 bahasa blh? tp masih boleh difahami la..

  43. Alfian J. says:

    @FarhaNezam
    buat sak zam..psl bhasa tu x kisah la..:a

  44. zydande says:

    nah sa punya cerita..

    http://zydandezyden.blogspot.com/2011/01/pahitkelatmanis-ke-pulau-daisy.html

  45. sah aku join..

    http://ezurah.blogspot.com/2011/01/kampung-pecah-dari-kaca-mata-vizard-si.html

  46. wihihi... ok ni entry dr gua


    http://catherinepipigebu.blogspot.com/2011/01/sumpahan-kampung-pecah.html

  47. aluhuw.. sy ni nda pass la kalau tulis2 cerpen ni . lain kali aja la try. huhu . gudluck all applicants~

  48. ehem2.. ok2.. aku pun nak mengada2 join la..
    TESTING.. TESTING.. ni entry aku

    http://siryezsir.blogspot.com/2011/01/wasaber-high-school.html

  49. This comment has been removed by the author.

Respon Anda...

Jangan tengok jak bah! Dikomen terusss!! :D

Nota : Pakai bahasa Sabah pun bulih bah! :)

Let's share your views with other Wasabers at WSB Community Forum.

Boleh gunakan tag HTML berikut: <b>, <i>, <a>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Facebook WSB Badge

Geng WSB