Loonaq_06Ogos-09November Dapatkan Domain Termurah
Dari NetKL serendah RM29.95 setahun! Beriklan disini

Blog Of The Month : Edisi Januari Semakin Sengit

32 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera~

BOTM : Edisi Januari hampir menuju ke tarikh tamat menghantar entri. BOTM kali ini merupakan BOTM paling meriah setakat ini. Dengan penyertaan terbanyak berbanding BOTM yang sebelumnya. WSB mengucapkan jutaan terima kasih kepada Wasaber yang menyertai BOTM kali ini. Perhatian, cerpen kalian akan diabadikan dalam sebuah buku kompilasi cerpen AL-KISAH WASABER.

Ini merupakan julung-julung kalinya WSB mengeluarkan sebuah buku sebagai hadiah dan tanda menghargai para Wasaber yang tidak putus-putus terus menyokong WSB. Jadi, bersedialah melihat nama, dan cerpen kamu dicatatkan dalam buku kompilasi cerpen yang anda tidak akan jumpa dimana-mana kedai buku tetapi HANYA ada dari WSB.

Senarai peserta BOTM kali, sini.

- Kepada peserta, sila hantar cerpen kamu dalam bentuk softcopy ke shout@wsbmania.com untuk memudahkan kerja membukukan cerpen kalian. sertakan juga gambar yang berkaitan dengan cerpen kamu. (Kalau lukis sendiri pun OK). Periksa kesalahan ejaan sebelum submit softcopy cerpen anda.

- 3 pemenang akan dipilih untuk peraduan kali ini.

- Hanya 3 orang pemenang sahaja yang layak menerima buku kompilasi. Jika Wasaber lain berminat, sila dapatkan dari pihak WSB.

- Pemenang akan dipilih oleh juri yang terlibat sahaja. Apa kata kalian?


Penaja Khas

Peraduan BOTM : Edisi Januari ditaja oleh rakan Wasaber yang sangat prihatin dengan kelancaran aktiviti dan program WSB. Wasaber yang menaja BOTM : Edisi Januari ialah Wasaber Samizul. Wasaber Samizul juga ada mencadangkan beberapa agenda kepada WSB. Baca disini. WSB mengucapkan jutaan Terima Kasih kepada Wasaber Samizul yang sudi menjadi penaja kepada BOTM kali ini.

Ayuh, kita sama-sama semarakkan lagi kehangatan WSB. Hidup WSB!


Nota :
- Hasrat untuk  ber[dot]com tergendala sementara. Founder sedikit sibuk. Jika ada wasaber yang sudi membantu menyumbang dana untuk Visi WSB, sini.

- "MAY Gath 2011" masih dalam proses merencana. Siapa sudi membantu?

32 Respon dari Wasaber.

  1. zydande says:
    This comment has been removed by the author.
  2. waaa...good luck semua...saya tetap sokong walaupun x participate..hehe.. ^^

  3. Waaa... good2... tapi saya belum ada idea mau join... saya join tuk bulan Februari la... hehehe~~ hidup WSB :q

  4. wahh samizul ka penajanya?? go senior!! :DD

  5. Alfian J. says:

    @kira kekuri
    Iya..samizul penaja tuk BOTM kali ni. Cuba kmu baca cdgsamizul tu..bg pndgn kmu..:a

  6. :) good luck everyone! including me~ :P

  7. Ask says:

    Wah!! Bertambah gembak kumuniti wasaber~ asyik bana.. hehe.. Aku ndak sabar tunggu gath bulan lima nie.. Aku cuba tlg yg termampu.. Tapi tdk janji sbb aku takut terikat dgn komitmen lain =)

  8. sya sdah send.. dpt sda ka?

  9. Lina says:

    haduih..semakin sukar..

  10. Alfian J. says:

    @FarhaNezam
    iya sudah..tp bukan fail word..tiapa..nt aku copy msuk dalam word la..:a

  11. Good luck to all contestant :D

  12. Zurina J. says:

    Yeah!! Gudluck semuanya...
    apapa pun tetap sukung WSB!!! yeeha!!!

    :t :t :t

  13. nieza says:

    yeahhhhhhhh..gdluck smua!!

  14. wow..awesome! keep it up wasaber..good luck semua.. piweeeeeeeeeeeeet

  15. Alfian J. says:

    @AQuezyeZye
    Zi, bj da dpt ka? mgu lps lg aku pos tu?

  16. Miera says:

    soft copy mean??? hehehhee..

  17. may gathering??

    buat lah dlm mid-end of june, insyaAllah sy balik masa tu. :)

  18. sy dah taip2 dah hari tu nak join BOTM kali ni, tapi tak siap. haha. so lain kali ja la aa sy join. :p

  19. @Izwan azman ko kasi smpat seja.. :P

  20. Memang hangat n sengit kali ini.. Ni barulah macho aras sokongan.. Juri kali ni mau ada orang Sastera atau BM tolong kasi nilai selain undian dari Wasaber..

    Tapi sebelum tu, layannn semua cerpen peserta! Kasi hidup enjin blogwalking dah ni..! :s

  21. @kira kekuri Alamak, malu wei.. Mau jadi belakang tabir ja bah ni, hua3. Harap2 BOTM akan datang ada ramai lagi yang sudi tampil jadi penaja.. Kecil2an punya duluan bah..

    Err, senior? Di mana a aku pernah menjadi seniormu cik Kira? Hi3.. :k

  22. @Alfian J. Nda ada lagi Wasaber lain bagi input sana, ehe.. Ohya, blogmu How-To tu sudah upgrade domain kan? Mantap! :n

  23. da email hari tu lg.ada terima x?

  24. Alfian J. says:

    @Catherine-
    rina..iya..da terima..cerpen kalian smua dalam proses penilaian..pnilaian berfasa akan dlakukan oleh bbrp org juri..:a

    @sam
    a'ah..aku upgrade da..xmau xchange banner ka? :a

  25. beaty says:

    Wah sepa la yang menang ni..sengit jua

  26. hahahah teras macam perang dunia pula..
    sengit sangat sampai tak dapat nak tentukan pemenang..apa kata kalau yang menang tiap bulan, minta penaja belanja 'KFC' (keling food center).. ini cadangan jak hahahaha

    amacam ustaz samizul penaja ni kali ada bran mau belanja di 'KFC'?

  27. @Alfian J. Banner? Aku nda ada lagi banner 150x150.. Nanti aku buat ek. Jaga kalau kau nda tayang di luar, muahua3! XD

  28. @Pinung is VizarD Bah Dukun Pinung sudah kasi keluar 'manifesto'nya tu dalam usaha untuk memugai para juri. Muahua3! ;D

    Belanja di 'KFC' tu? Boleh bah atur. Tapi kali ni aku belanja buku kompilasi tu dululah. Belanja mam tu nanti penaja yang lain pula..

    Kalau aku yang belanja mam pemenang, aku mau yang 'special private' punya date. Jan jelous.. MUAHUA3! XD

Respon Anda...

Jangan tengok jak bah! Dikomen terusss!! :D

Nota : Pakai bahasa Sabah pun bulih bah! :)

Let's share your views with other Wasabers at WSB Community Forum.

Boleh gunakan tag HTML berikut: <b>, <i>, <a>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Facebook WSB Badge

Geng WSB