Loonaq_06Ogos-09November Dapatkan Domain Termurah
Dari NetKL serendah RM29.95 setahun! Beriklan disini

Bermain Game Nintendo di PC

6 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera para Wasaber!

Semoga hari ini membawa tuah dan kesejahteraan kepada kalian semua. Hari ini aku mahu kongsikan game yang sudah lama dalam simpanan aku, game dari Nintendo. Masih kabur dan kurang pasti? Kalau aku sebut Super Mario Bros., Contra, Adventure Island, Mappy mesti ingat kan. Permainan ini pernah dulu menjadi fenomena dan kegilaan. Sejak beberapa hari yang lalu, aku bermain dengan permainan ini. Agak menyeronokkan. Apa tidaknya, mengimbau kenangan semasa usia kanak-kanak dahulu. hehe


Jadi, aku mahu kongsikan permainan ini bersama Wasaber sekalian. Kadangkala boleh juga membuang rasa boring kalau tidak bercambah idea untuk menulis entri. Tapi jangan sampai leka bermain permainan ini pula. Nanti nda pasal-pasal berejam-rejam pula main sebab kalah terusss

Info Ringan

•  Untuk bermain permainan game Nintendo ini, anda perlukan emulator yang dipanggil 'Nester'. Emulator yang membawa game Nintendo ke PC anda.

• Anda perlu muatturun jenis-jenis yang anda mahu untuk dimainkan pada Nester. Jangan risau, aku sediakan beberapa permainan paling manang untuk anda muatturun.

• Emulator ini juga menyokong penggunaan USB Controller. Anda boleh tentukan setting untuk controller tersebut.

Muatturun :



Cara Gunakan

1. Aktifkan Nester.

2. Pergi ke tab File -> Open ROM -> Pilih fail .nes di direktori anda letakkan fail game tersebut.

3. Enjoy your game.


Syiok kah? Bikin panas pun ada kan.

*Tangen Tetris syiok main dengan background music yang kool yo. hehe

Selamat bergumbira!

6 Respon dari Wasaber.

  1. hahahaha..aku merindui contra......lma da nda main,,dlu smpai btumbuk ngan adik gara2 berebut maw main tu benda..haahaha

  2. Jom download dan main dalam PC..

  3. Zurina J. says:

    Siuk!
    Aku selalu kalah main game masa aku sudah berumur ni. Dulu² jak terer sikit..
    Tapi, tetris aku tetap terer juga lah.. Mau lawan? kehkehkeh.

  4. Renzo says:

    uina game time sia budak2 bah ni hahaha

  5. adahdaaiii...game yang lom lg pernah dimenangi sehingga ke pengakhirannya..

  6. Alfian J. says:

    @Kepala Kuda
    Kalau Super MArio - beres.
    Contra - beres.
    Adventure Island - beres
    Tetris - nda berapa beres. hehe

Respon Anda...

Jangan tengok jak bah! Dikomen terusss!! :D

Nota : Pakai bahasa Sabah pun bulih bah! :)

Let's share your views with other Wasabers at WSB Community Forum.

Boleh gunakan tag HTML berikut: <b>, <i>, <a>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Facebook WSB Badge

Geng WSB