Loonaq_06Ogos-09November Dapatkan Domain Termurah
Dari NetKL serendah RM29.95 setahun! Beriklan disini

BOTM : Edisi Oktober 2011

30 comments
Assalamu'alaikum dan salam sejahtera Wasaber!

Kini BOTM telah kembali. BOTM adalah ruang peraduan para Wasaber untuk bersaing secara sihat untuk mencari blogger yang ulung pada setiap bulan. Bukan sahaja persaingan sihat malah memberikan semangat kepada para blogger khasnya Wasaber untuk tidak henti-henti ber-blogging dan mencurahkan idea ke dalam blog masing-masing.

Apa tunggu lagi. Kita teruskan ke tema BOTM kita pada kali ni.

TEMA: Nama Pura

Iya, itulah tema BOTM kita kali ni. Tema ini agak Retro dan personal. Nama pura ni a.k.a nama panggilan a.k.a nama timang-timangan. Mudah saja.

Kriteria

Buat 1 entri. Intipatinya : Kongsikan nama pura anda semasa kanak-kanak yang pasti masih melekat sehingga sekarang.

Ceritakan bagaimana nama tersebut menjadi panggilan kepada anda.

Contoh: Nama sebenar saya Guntur. Tetapi kerana masa kecil saya kuat bersin, saya digelar Sintur.

Entri tersebut tidaklah terlalu panjang dan tidak pula terlalu pendek. Senang cakap, *K.I.S.S

Sertakan juga gambar anda semasa kecil (jika ada). Seperti gambar di bawah.
Jika tiada gambar semasa kecil, manipulasi/edit apa sahaja gambar dengan tulisan nama pura anda. masukkan logo WSB dalam gambar tersebut. Boleh dapatkan logo WSB, disini.

Link-kan gambar tersebut ke entri ini.


Okay, bila semua sudah setel, emelkan entri anda ke: contest@wsbmania.com.

Tarikh tutup BOTM Edisi Oktober : 30 Oktober 2011

Selamat ber-kreatif dan menyelami masa silam sewaktu kanak-kanak! =)


*K.I.S.S = Keep it short and simple

p/s: Penyertaan peraduan WSB & OnlineFm mengecewakan.

30 Respon dari Wasaber.

  1. first blood!!
    hehehehe..aku maw join ne.. :D

  2. cool...
    gmbar sepa tu ?
    boby sma kak jue ka tu ?
    heeee...alala, comel

  3. Mau join jugak ni...tapi cari gambar lama dulu, dan pi pantai jap mengimbau masa silam hehe

  4. Alfian J. says:

    @Elih Japahar
    ngehehe. mau pigi pantai lg cari ilham ar.

  5. Zurina J. says:

    Kah³ nostalgianya gambar.... Kanak² riang... Aku join! :)

  6. wah saya nda pernah join BOTM. ni kali lah! wakakakaka

  7. mcmna mo hntr..x fhm mo hntr...

  8. saveqmm says:

    sepatutnya ditulis begini:

    emailkan entri anda ke:

    ahaha..aku pun binggung tu hari..nasib baik si sepol ada tunjjukan arah..hakhakhak

  9. Alfian J. says:

    @saveqmmNah, aku edit terusss. keh3.

  10. jatei says:

    aku mao juin juga . haha :)

  11. Alfian J. says:

    @jatei
    Join la. Izwan da join tu. org pertama. keh3.

  12. saveqmm says:

    insyaALLAH join...sebab ni bulan sangat special buat saya...abahahahha

  13. suka tu gambar !!!! waaaa , jelos2 , saya mahu join tapi kanapa saya teda nama pura !!!! wuaaaaaa xP

  14. uii na~

    mahu join juga tapi tinguk dulu siapa yg betul2 mau tinguk saya time kecik

    jelekk nii... hihi~

  15. oh fhm sdh..tp, gambar x ada..muahhaa..mungkin blh guna manipulasi gambar tu;D

  16. Okaya says:

    gud luck suma wsb...chiyokk...
    nda sabar mo tingu pic kicik2 kmorang...hehehe,...

  17. Aki says:

    Okay,si Aki out of this!! Embarrassing.. ha ha ha.. :-p

  18. astaga...comeeellll ni contest~~~ =D

  19. Alfian J. says:

    @Aki
    Aki, apa yang memalukan tu. hehe. cam ada kisah silam ni tau.

  20. Alfian J. says:

    @Aziz Syaidahtul
    Iya, kiut cam ko juga masa kecik. gendut. :p

  21. aku mau join juak ni...ble ba kn... :p

  22. ko tengok aku sda join. last2 minit bha, mcm hero tamil. last2 minit baru manang, :D

  23. Zurina J. says:

    @catherine-, aku mau tingu! Sempat lagi ni.. Cepat join cepat! :)

  24. ee.. sy bizi jadi telepas lg BOTM oct punya~~ haiyaaa~

  25. This comment has been removed by the author.
  26. macam mana mau hantar ya??

Respon Anda...

Jangan tengok jak bah! Dikomen terusss!! :D

Nota : Pakai bahasa Sabah pun bulih bah! :)

Let's share your views with other Wasabers at WSB Community Forum.

Boleh gunakan tag HTML berikut: <b>, <i>, <a>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Facebook WSB Badge

Geng WSB