Loonaq_06Ogos-09November Dapatkan Domain Termurah
Dari NetKL serendah RM29.95 setahun! Beriklan disini

Undian Ilustrasi Untuk Buku Kompilasi Cerpen BOTM

16 comments
Salam sejahtera semua!

Tahniah buat para penulis-penulis cerpen yang telah berjaya hingga ke peringkat undian! Saya sudah mengundi dan undiannya adalah rahsia. Heheh... 


Ok la, di sini saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada admin besar kita kerana telah memberi saya penghargaan yang sangat besar dalam BOTM kali ini walaupun saya tidak menyertai pertandingan menulis cerpen ini. Admin telah melantik saya untuk menjadi illustrator bagi cerpen-cerpen yang telah terpilih ini untuk dimuatkan dalam buku kompilasi cerpen itu nanti! Yahoo! Aku terharu!


Oleh yang demikian, saya ingin meminta undian dari para WSB sekalian untuk membuat undian/pilihan untuk jenis ilustrasi yang manakah anda rasa sesuai untuk dijadikan ilustrasi untuk buku ini.


Di sini ada DUA jenis contoh ilustrasi yang saya hasilkan iaitu;


  • Ilustrasi A; yang lebih kepada tema kanak-kanak dan ceria. Ia lebih ringkas dan comel sekali.
  • Ilustrasi B; yang lebih detail dan lebih keremajaan.
Pilih SATU saja tau. Klik untuk imej besar.


Illustrasi berwarna akan saya hasilkan khas untuk kulit hadapan buku itu sahaja sementara ilustrasi bahagian muka surat dalaman saya hasilkan dalam bentuk hitam-putih (untuk menjimatkan kos printing buku itu nanti.)

Ingat! Pilih SATU sahaja. Untuk melihat contoh ilustrasi berwarna bagi jenis A sila klik di SINI (jangan lupa LIKE juga ya! ^_^ ) dan untuk contoh ilustrasi berwarna bagi jenis B sila klik di SINI.

TARIKH TUTUP UNDIAN ADALAH PADA 4HB FEB 2011, PUKUL 12AM.

Sharing is Caring
Finie Ramos <~ Jangan lupa di lawat dan di Follow)
Maaf kalau ada tersalah atau terkasar bahasa 

16 Respon dari Wasaber.

  1. eeeei, nice ooowh
    suka suka!

  2. aku suka yang 1 tu finie..nampak kiut ni..dan sesuai dengan tema kebanyakan cerpen yang banyak kepada isu imiginasi tahap tinggi

  3. sa suka yang katun2..hehehe...yang satu tu macam ceita jipun nnt jadinya...hahaha

  4. ~NieZa~ says:

    hahahaha..sy pilih no1!!

  5. trimakaseh smua..keep voting!undian masih terbuka~~

  6. num 1 cntik...
    uda undi !!~ ;p

  7. Eric says:

    jenis B lagi sedap mata memandang hehehe bukan B confirmla sebab talampau suda aksi dia.. jadi jenis B saja ok :o

  8. ojie says:

    woww, cantiknya drawing ko. :D

  9. @Finie: Ada peserta yang hantar gambar / lakaran sendiri kah? Nanti link sama si Fian babak mana yang ngam digambarkan. Satu cerpen ada 1 2 gambar ok lah.. Mungkin kau bukan bab lukis2 gambar ja ni. Bab reka bentuk [design] kompilasi tu pun kau patut juga, ehe3.. d(^^,)

    Nota: Saat aku mengundi; 56% vs 44%. SENGIT! ;D

  10. Zurina J. says:

    Aku suka design A woo...
    cayalah Finie... :q

  11. trima kaseh smua..sy terharu ni tau~
    Samizul~sy xpasti pulak klu ada pserta yg mau hntr lukisan sndri atau tk sb ni admin besar kita yg pnya idea..sy ikut bos besar jak...mlalui pbincangn sy n bos kita, insyaAllah kulit dpn n grafik2 lain buku tu sy jg yg design...

    trimakaseh smua...undian masih lg d buka...cpt undi~ ^_^

  12. ok~undian telah d tutup secara rasmi dan pemenangnya ialah Ilustrasi A ... ^_^

    Trima kaseh smua...nnt mnta2 la admin baru kita buat contest lagi, kita selitkn pulak Illustrasi B ya~ thanks everyone~

Respon Anda...

Jangan tengok jak bah! Dikomen terusss!! :D

Nota : Pakai bahasa Sabah pun bulih bah! :)

Let's share your views with other Wasabers at WSB Community Forum.

Boleh gunakan tag HTML berikut: <b>, <i>, <a>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Facebook WSB Badge

Geng WSB