Loonaq_06Ogos-09November Dapatkan Domain Termurah
Dari NetKL serendah RM29.95 setahun! Beriklan disini

Peraduan bersama WSB dan OnlineFM - Menangi Pas VIP STOMPIN Sabah 2011

23 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera Wasaber~

Baru-baru ini WSB dan OnlineFM (On9FM) telah bekerjasama dalam usaha untuk saling membantu dan menyokong kegiatan dan aktiviti anjuran kedua-dua pihak disamping membantu untuk mempromosikan produk WSB dan On9FM. Sehubungan itu, WSB telah memasang radio On9FM di webpage WSB sebagai tanda sokongan terhadap On9FM. Sila ke laman rasmi On9FM untuk mengenali mereka dengan lebih lanjut, klik sini. Layan~

Hasil daripada kerjasama yang terjalin antara WSB dan OnlineFM, pihak On9Fm telah berbesar hati untuk menaja 3 hadiah lumayan untuk dimenangi oleh Wasaber. Pada asalnya pihak On9Fm yang diwakili Bro Langau bersetuju menaja satu sahaja hadiah kepada Wasaber, namun On9FM sudi untuk menyediakan 3 hadiah untuk dimenangi. Terima kasih kepada On9FM yang sudi menaja hadiah hebat ini.

Jadi, mari kira tengok hadiah yang bakal anda menangi. Pemenang peraduan ini akan ke STOMPIN SABAH 2011 yang akan berlangsung pada 14 dan 15 Oktober 2011 di Tanjung Aru. Apa itu STOMPIN? Baca sini.


Berikut merupakan hadiah yang bakal anda menangi;

PERTAMA: 1 Pass VIP STOMPIN SABAH 2011 (Eksklusif) bernilai RM100

KEDUA: 1 Pass Party STOMPIN SABAH 2011 (Eksklusif) bernilai RM50

KETIGA: 1 Baju T STOMPIN SABAH 2011 (Eksklusif)

Itulah hadiah istimewa menanti anda!

Syarat Wajib Penyertaan
Like Fan page OnlineFm. Lawat sini
• Pasang radio OnlineFm di blog anda. Dapatkan kod HTML disini


Tugasan
Untuk memenangi hadiah lumayan ini, anda perlu melaksanakan 2 tugasan dalam 1 entri.

Tugasan Pertama
 Mudah saja! Apa yang perlu anda buat ialah:
• Ambil gambar anda yang mempunyai elemen WSB dan On9Fm.
• Tema gambar "Saya suka WSB dan On9FM".
• Tidak kira logo WSB dan On9FM tu anda lukis atau cetak.
• Gunakan kreativiti anda. Go go Wasaber!

Mudah bukan!?

Syarat:
• Gambar tersebut bukanlah diedit.
• Wajib ada logo WSB dan On9FM dalam  gambar tersebut.


Tugasan Kedua
Reka dialog pendek perbualan di antara WSB dan On9FM.

Situasi : 
OnlineFM ajak WSB ke STOMPIN SABAH 2011. WSB jenis yang tidak menyukai kawasan sesak dan ramai orang.

Melalui situasi tersebut, reka dialog pendek antara mereka berdua. Susah? Senang kan.

Apa tunggu lagi? Sibukkan diri mulai sekarang! :)



Juri Penilai
Krew-krew WSB
Bro Langau dari OnlineFm (Juri jemputan khas)

Selesai dengan tugasan anda?
Hantar entri anda/majukan penyertaan anda ke contest@wsbmania.com

Tarikh tutup peraduan pada 8 Oktober 2011

Semoga berjaya!

*sebarang pertanyaan, ajukan saja di ruang komen.

23 Respon dari Wasaber.

  1. woahhh, hadiah makin banyak la..
    lumayan lagi tue.. ^^

    kalo nda ikut, baju tue leh dpt free ka?
    hahahaha

  2. Alfian J. says:

    @p[A]n[A]d[O]L
    hehe. nda dapat oo. Baju tu terhad. Siapa yang dapat, bertuah la. keh3.

  3. maw juga ikut..tp,, adeii...exam maw dekat suda ni..ndapa la..gud luck sapa2 yg ikut ni..

  4. Goodluck to mereka yang akan join this contest..:P

  5. walaaaahh...cyalah..
    goodluck semua !

  6. Alfian J. says:

    Minta tlg supaya tolong sebarkan peraduan ini dengan rakan-rakan wasaber lain ya.

  7. Zurina J. says:

    Mau join! Mau baju! kehkeh

  8. beaty says:

    wah siok juga ni....bh nanti la ..

  9. Wahhhhhhh punya main siukkkkkk!

  10. hElfiS says:

    wah best ne..
    dikomen terusssss..heheh

  11. senang?punya susah tu..ble memaki ka dlm dialog tu..haha gurau ja..msti clean dialog kan..hmm..idea,idea,idea,idea,,,,,,

  12. Sam'z Ha says:

    waaaa bagus dijuin ni taw

  13. Alfian J. says:

    @Kepala Kuda
    Senang jak tu. Jgn la memaki. keh3.

    c'mon idea. hehe

  14. FUHHH! Akhirnya ada juga yang sudi memberi tawaran ini.. Tahniah buat bos Alfian J. Sudah tentu nama WSB & Wasaber akan mendapat tempat+perhatian yang positif.. Harap ianya jadi pembakar semangat buat kita semua.. Moga Wasaber terus rasa dihargai & dapat input manfaat yang baik dari komuniti ini.. Terima kasih buat Bro Langau & OnlineFM, dan buat Wasaber SEMOGA BERJAYA dalam pertandingan ini okay.. Buat yang terbaik.! ;D

  15. Selamat maju jaya untuk semua peserta! ^^

  16. Alfian J. says:

    Setakat ni ada sorang peserta. Klu sorang jak, kompom menang punyalah. keh3.

  17. bagus tu taw klu aku sorg jak..hehehe..dorg tgh cari idea tu kali,,tnggu nnt last2 minit baaaaaru maw join tu,,idea pun sumer gempak2..tinguk aaahhh,, :)

  18. gud luck..!i tell u best tue stompin sabah heee

  19. Alfian J. says:

    kompom-kompom da Saiful menang! Tiada berani mencabar ko bro. hehe

  20. hahaha..bukan bda berani tuh,,takut..hahaha..eh ada plak tu c sabek antar maw ikut..aduiiii,,risau nih..hehehehe

  21. saveqmm says:

    dah join!!!!!!!!!!!!!mau kasi kalah si sepoll...wakakakka..jokesss ya..

  22. risau sda aku ne sabekkk...nda dpt pas vip..hehe

Respon Anda...

Jangan tengok jak bah! Dikomen terusss!! :D

Nota : Pakai bahasa Sabah pun bulih bah! :)

Let's share your views with other Wasabers at WSB Community Forum.

Boleh gunakan tag HTML berikut: <b>, <i>, <a>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Facebook WSB Badge

Geng WSB