Loonaq_06Ogos-09November Dapatkan Domain Termurah
Dari NetKL serendah RM29.95 setahun! Beriklan disini

BOTM Jun 2011 : PEMENANG!!!

21 comments
Assalamu'alaikum dan Salam Sejahtera Wasaber sekalian!

Fuhhh, cukup lama pos ini tertunda. Tentunya hal ini sudah luput sedikit demi sedikit dari kotak ingatan Wasaber sekalian, tetapi saya menaruh sedikit harapan bahawasanya ini tidak berlaku kepada mereka yang menyertai dan menyemarakkan lagi 'nostalgia' Bahasa Ibunda -- Tema Blog Of The Month Komuniti WSB.

Semestinya mereka ternanti-nanti karya siapakah yang menjadi pilihan, yang berjaya 'menawan' hati Juri.

Bagaimana Wasaber yang lain? Mahukah anda semua mengetahui pemenangnya?

Tanpa melengahkan masa, dengan lafaz Bismillah, saya umumkan berikut adalah pemenang BOTM Jun 2011 : Bahasa Ibunda Sabah


SYABAS DAN TAHNIAH!!! \(^_^)/


Saveq - Bahasa Bugis Bone


Sebagai ganjaran, satu banner khas sedang diusahakan yang mana banner tersebut mempunyai entiti atau 'trademark' yang menunjukkan ciri-ciri atau identiti Bangsa/Kaum yang bahasa ibundanya digunakan [dikirimkan] sempena BOTM Jun ini, kalau boleh. Kami cuba sebaik yang mungkin dan 'selagi stok masih ada', ehe. Banner ini boleh diletak diblog sebagai suatu 'nilai tambah'. Saya akan maklumkan kemudian jika banner ini telah siap sepenuhnya [termasuk cara pasang dll].

Di samping itu, setiap karya [pos] juga akan dipromosikan di Page WSB bergilir-gilir sepanjang Ramadhan ini. 


Semoga aktiviti BOTM ini memberi manfaat besar kepada semua pihak khususnya Wasaber yang sanggup meluangkan masa untuk menyertai. Banyak suka duka dan pengalaman baru yang dikecapi pabila menghayati perjalanan untuk menobatkan Bahasa Ibunda. Akhirul kalam, marilah kita bersama-sama menyematkan dalam sanubari bahawa Bahasa Adalah Jiwa Bangsa.


u/p : SEMUA peserta adalah pemenang dan turutan di atas bukan bermaksud kedudukan [ranking] ya. Suspen punya babak tertinggal bah.. XD [7:19pm - 6 Jun 2011]

21 Respon dari Wasaber.

  1. wahh~~ ada nama saya~ saya 1st comment! hahaha :D

  2. Wahhh .. congtraz para pemenang !

  3. wahh wahh.. congrats pd yg menang.. :)

  4. congrats!!!!uii klu aku taw nda da bahasa bajau...aku join nih,,malang nda smpat..hehehe.. :p

  5. tahniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah semua pemenang ! :D

  6. Zurina J. says:

    Tahniah semua!!!!!!!!!! :q

    Tapi.......... Mana bahasa bajau ni? Aiyaaaaaa..........

  7. Wow! Me on the list tue. .makaseh to all krew,.lama juga saya tunggu2 post ni. ..
    Patutlah ada blogger congrats me tadi..Hehe:-D

  8. hadi says:

    tahniah kapada pamanang...

  9. tahniah utk pemenang;D

  10. Terharunya saya...thanks memilih sy sebagai pemenang *mungkin sy sorang saja bertanding dlm versi rungus kan...?anyway, makaseh banyak2 WSB!

  11. saveqmm says:

    thanks juri pilih saya dan yang lain~lain sebagai pemenang..:a

  12. Aki says:

    sa suka juri dia punya kerja.. ^_^.v.. Tahniah semua peserta dan pemenang.. ^_^.v.. Memang ini ja la ni peserta, masi sa simpan lagi data2 dia.. Hehehe..

  13. hehe... yg lain x join bah kan aki.. padahal bnyk lagi bahasa2 lain di Sabah.. hihi :)

  14. waaa.. baru perasan.. tQ juri2 sekalian.. hehehe

  15. wah. congratz2 suma. huhu. :q

  16. TAHNIAH200000X
    :g :g :g :g utk pemenang. hehehehe

  17. Tahniah kepada pemenang! Semoga admin akan menganjurkan lagi banyak pertandingan2 lain pada masa2 akan datang!

  18. wahh..tahniah kawan2.. :)

  19. nowriz says:

    eheh.. nda kesedaran ada sudah diumum pemenangnya aaa... terima kasih WSb, juri2, kawan2 yang sudi singgah di belog sy.. terima kasih semuanya.. ;)

  20. Tahniah semua pemenang ya!

  21. Aki says:

    ba,mana banner2 dia ni?? hahaha..

Respon Anda...

Jangan tengok jak bah! Dikomen terusss!! :D

Nota : Pakai bahasa Sabah pun bulih bah! :)

Let's share your views with other Wasabers at WSB Community Forum.

Boleh gunakan tag HTML berikut: <b>, <i>, <a>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Facebook WSB Badge

Geng WSB