Loonaq_06Ogos-09November Dapatkan Domain Termurah
Dari NetKL serendah RM29.95 setahun! Beriklan disini

SALAM MA'AL HIJRAH 1433H!

3 comments
Assalamu'alaikum w.b.t dan Salam Sejahtera Wasaber sekalian!

Alhamdulillah, hari ini merupakan hari terakhir bagi tahun 1432 Hijrah dalam kalendar Islam. Menjelang lewat petang nanti (menjelang waktu solat fardhu Maghrib), hari pertama tahun 1433 Hijrah akan menyusul. Bermulalah 1 Muharram 1433H.


Sumber : [greencastle]
Tazkirah pilihan bersempena Ma'al Hijrah 1433H : [01] [02]


Justeru, kami Tim Krew WSB mengambil kesempatan untuk mengucapkan Salam Ma'al Hijrah kepada semua Wasaber yang menyambut Tahun Baru Hijrah ini. Semoga detik-detik waktu yang berlalu telah diisi dengan amal dan amalan yang bermanfaat lagi menambahkan koleksi pahala.


Nota: Tim WSB juga ingin mengambil peluang untuk mengucapkan selamat bercuti dan selamat berkonvokesyen kepada Wasaber yang baru sahaja, sedang, dan sedikit masa lagi akan bergraduan. Syabas dan Tahniah diucapkan! d(^^,)

Khas untuk peminat K-Pop

7 comments
Salam semua. Atas permintaan, saya siarkan video yang sangat adorable ini kepada WSB khususnya WSB Muslim dan peminat K-Pop.

Sudah saya share ini di wall WSB tapi sayang kalau telimpas saja.

video

Third grade students at Chosun University can read Quran very well during the "Understanding Quran" class with Prof. Mahmoud Abdul Gaffar.
Ketika anak-anak muda kita melupakan Al-Quran, semakin ramai anak muda Korea mempelajari Al-Quran. Sehingga kini lebih daripada 30,000 rakyat Korea telah memilih Islam sebagai agama mereka. 

Seribu satu kata yang boleh diungkapkan untuk menceritakan kisah di sebalik video ini. Sama-sama kita ambil 'mutiara'nya.


Sharing is Caring
Maaf kalau ada tersalah 
atau terkasar bahasa 

Blog aku, suka hati aku la apa aku mau tulis! - PART 2

12 comments
Salam semua! Hari ni saya mau share sedikit mengenai sebuah kisah benar dari internet yang boleh kita ambil pengajaran seperti mana kita sudah bincangkan di topik kita yang lalu.

Mungkin ada suda yang pernah baca artikel ni. Apa pun,benda ni memang kita perlu tahu dan share sama-sama. Saya plan mau taruk saja di wall WSB di Facebook tu tapi takut plak ada yang ndak tebaca atau telimpas saja. Sayang informasi ni ndak tershare. Ba, mari kita baca ramai-ramai apakah kisahnya ni.


Gadis omputeh yang comel dan gebu ni bernama Angie Varona, berumur 18 tahun dan berasal dari Miami CSI, Amerika. Dia sangatlah femes terutamanya di Google Images dengan pose-pose seksi berhabisnya. Dia hanyalah remaja high school biasa di Amerika tetapi popularitinya setaraf dengan bintang porno internet sebaik sahaja akaun onlinenya kena hack dan ratusan gambar peribadinya tersebar di internet! (Tengok la sendiri gambarnya di Google Images ya. Maaf kalau ada yang tak senang. Kita ambil bikin pengajaran).

(Sudah tengok ka gambar-gambarnya di Google?) "Ala, biasa la ba. Orang puteh memang sudah biasa begambar macam tu. Apa ku kesah?". Ya, memang diorang memang sudah biasa begitu. Tapi, sekarang gadis ni sudah insaf atas keterlampauannya di internet sehinggah membuka aibnya sendiri.


Tak tahu la bagaimana dia boleh insaf tapi yang pastinya, segalanya sudah tak boleh di undo lagi. Keterlanjurannya yang melampau itu sudah tidak boleh dihapuskan. Ratusan imej mengaibkannya sudah tersebar di internet dan begitu juga puluhan blog, akaun Facebook  dan fan page palsu yang menggunakan namanya sudah di daftarkan di internet samada untuk kegunaan suka-suka, menjatuhkan maruah atau demi populariti.


Apa pun gadis ini sudah insaf. Dia terpaksa menanggung malu seumur hidup. Harap-harap dia tak buat lagi la. Mungkin banyak lagi posenya yang tidak dipaparkan di screen Google Image atas sebab-sebab 18sx tertentu yang telah ditutup oleh Google sendiri. 

Nah, pengajarannya di sini. Berhati-hati dan sentiasa berwaspada apabila berjalan dan berfoya-foya di alam maya ciptaan manusia ini. Segalanya cool belaka tetapi semuanya tidak ada Sirim marknya keselamatan yang boleh dipercayai. Menukar password blog atau Facebook anda setiap jam bukanlah satu jaminan yang kukuh untuk melindungi hak dan peribadi anda. Hackers macam saya ni ramai sudah di luar sana. Hati-hatilah!


Ps: Main-main jak ba aku. Bukan baini aku hackers. Pura-pura saja. Hehe..



Sharing is Caring
Maaf kalau ada tersalah 
atau terkasar bahasa 

BOTM: Nama Pura - Siapa Bakal Menang?

8 comments
Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera Wasaber~


Siapa bakal menang?

Pemenang pertama, kedua dan ketiga akan membawa pulang hadiah berharga berupa sebuah keychain ciptaan khas dari SUKA Collections

Pihak SUKA Collection bersetuju untuk menjadi penaja utama edisi BOTM. Terima kasih diucapkan kepada owner SUKA Collection yang bersikap pemurah. Semoga terus dimurahkan rezeki. Anda boleh rujuk SUKA Collections dengan klik pada banner SUKA dibawah.


Kepada mana-mana Wasaber yang sudi menjadi penaja untuk peraduan anjuran WSB, amatlah dialu-alukan.

Nantikan keputusan BOTM: Nama Pura dalam masa terdekat. Juri sedang sibuk menganalisis entri-entri wasaber yang terlibat. Apa yang boleh dikatakan disini, persaingan adalah sangat sengit. Markah tidak jauh berbeza. 

Nantikan siapa bakal menang...

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1432H

5 comments
Assalamua'laikum w.b.t dan Salam Sejahtera Wasaber sekalian!

Hari Raya Aidil Adha atau biasa disebut sebagai Hari Raya Haji merupakan perayaan mega kedua utama bagi umat Islam selepas Hari Raya Aidil Fitri. Apa yang membezakan kedua-dua perayaan ini ialah; Hari Raya Aidil Fitri disambut bersempena perlaksanaan ibadah Puasa (dan ibadah lainnya) di bulan Ramadhan, manakala Hari Raya Aidil Adha disambut bersempena pelaksanaan Ibadah Haji di bulan Zulhijjah dalam kalendar Hijrah Islam.

Bagi tahun ini, tarikh Hari Raya Aidil Adha disambut pada 06 November 2011 (Esok). Kita akan bercuti umum sehingga Isnin ini kerana cuti umum Raya Haji jatuh pada hari pelepasan am.

Dikesempatan ini, Tim WSB mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha 1432H kepada Wasaber dan seluruh umat Islam walau di mana jua anda berada. Bagi Wasaber yang berniat ingin melaksanakan ibadah Korban / Qurban atau Akikah, jangan lupa untuk memaklumkannya kepada yang lain sama ada di laman ini atau di laman Facebook WSB.



-Perutusan Khas CEO WSB-

Assalamualaikum w.b.t. Saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada seluruh Wasaber. Kumpulkan amal selagi termampu untuk bekalan kita di hari akhirat kelak. Sempena Hari Raya Aidiladha ini, kami dari seluruh warga krew WSB mengharapkan agar para Wasaber dapat meraikannya dengan jiwa yang bersih samada bersama atau di perantauan. Kalau ada yang mampu untuk menyediakan qurban tu, lakukannya kerana Allah. Jika Nabi Ibrahim sanggup dan Nabi Ismail taat menurut perintah, kenapa tidak kita berkorban sedikit wang ringgit bagi yang mampu. Ok, sampai disini dahulu. Diharap Wasaber bergembira di hari raya yang mulia ini hendaknya. SELAMAT HARI RAYA HAJI!


Selamat Hari Raya Aidil Adha dan Selamat Bercuti! \(^_^)/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Facebook WSB Badge

Geng WSB