Loonaq_06Ogos-09November Dapatkan Domain Termurah
Dari NetKL serendah RM29.95 setahun! Beriklan disini

Wasabers on 31st January 2011

48 comments
Akhirnya, poster untuk minggu ini telah dikeluarkan. Untuk makluman para Wasaber, Wasaber's Name Poster kini akan dikeluarkan 2 minggu sekali. Jadi kesempatan ini perlu digunakan untuk Wasaber bergiat aktif dalam komuniti WSB agar tetap tersenarai dalam poster. Dalam tempoh selang 2 minggu, pemantauan dilakukan untuk mengenalpasti Wasaber yang memegang sumpah dimana sebelum menyertai WSB anda sudah bersumpah untuk terus menyokong komuniti WSB. Teruskan sokongan anda kepada WSB.

Mahu tahu siapa yang kena? Mari kita lihat poster minggu ini. Tunjuk nama anda.  

Blog Of The Month : Edisi Januari Semakin Sengit

32 comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera~

BOTM : Edisi Januari hampir menuju ke tarikh tamat menghantar entri. BOTM kali ini merupakan BOTM paling meriah setakat ini. Dengan penyertaan terbanyak berbanding BOTM yang sebelumnya. WSB mengucapkan jutaan terima kasih kepada Wasaber yang menyertai BOTM kali ini. Perhatian, cerpen kalian akan diabadikan dalam sebuah buku kompilasi cerpen AL-KISAH WASABER.

Peserta Blog Of The Month : Edisi Januari 2011

30 comments
Seperti yang para Wasaber sedia maklum, BOTM bulan ini bertemakan Cerpen : Al-kisah Wasaber. Ada yang cakap susah. Mana susah tu. Karang jak cerpen kamu sesuka hati. Tapi pastikan kamu ikut landasan kriterianya disini. Jadi, apa tunggu lagi. Hantar penyertaan anda ya.


Senarai ini merupakan peserta yang dengan sportingnya mengarang cerpen untuk BOTM kali ini. Mari kita layan entri mereka.

Wasabers on 17th January 2011

44 comments
Hari ni hari "Wasaber's Name Poster" dikeluarkan. Setelah beberapa minggu kebelakangan ini poster kerap menggunakan warna yang cerah., poster kali ini tampil dengan warna yang berbeza. Tapi kalau ada nama Wasaber yang tidak tersenarai tu, itu maksudnya kamu?? Kamu tidak aktif. Jadi sila aktifkan dirimu untuk tersenarai dalam poster. 

So, for this week's poster...

Showcase Website Design Yang Tidak Sesuai

16 comments
Salam semua. Macam lama sudah saya tak menulis di ruangan WSB ni untuk segmen ilmu web design, kan. Apa pun; SELAMAT TAHUN BARU SEMUA WSB! Saya agak sibuk sejak akhir-akhir ni, ba. Namun begitu tak bermakna saya tidak mengikuti pekembangan WSB semua.

Oklah, disini saya mahu kongsikan sebuah laman web yang ditulis mengenai laman-laman web ketenteraan yang mempunyai rekaan yang tidak sesuai. Melalui laman web ini, anda semua boleh lihat dan baca sendiri komen-komen yang ditulis oleh pengarang itu sendiri.

Klik DISINI untuk terus ke laman web tersebut.

Berikut adalah antara laman-laman web yang mempunyai rekaan yang kurang memuaskan berdasarkan senarai yang telah ditulis melalui laman tersebut. Kebanyakan laman-laman web ini menggunakan ciri-ciri yang telah kita bincangkan sebelum ini.

Wasaber : Hyperactive December

28 comments

Ini merupakan senarai Wasaber yang hyperactive sepanjang bulan Disember yang lalu. Ada 25+ Wasaber kesemuanya. Mari kita tinguk siapa yang paling glamour di WSB. :D

Material gambar para Wasaber yang tersenarai diambil secara rawak dalam album gambar di akaun Facebook. Jangan marah hah! Ehehe..

So, let's check it out!

Visi WSB

36 comments
Memandangkan WSB kian diterima ramai dan merupakan komuniti pilihan Wasaber, WSB mahu menaiktaraf penampilannya kepada lebih terampil dan professional. 

Visi WSB ialah :

wearesabahanbloggermania.blogspot.com >> www.wsbmania.com


Jadi untuk merealisasikan visi tersebut, WSB memerlukan bantuan seluruh wasaber untuk WSB menaiktaraf laman blog WSB. WSB memerlukan dana bagi menjayakan visi ini iaitu sumbangan RM1 sahaja dari setiap Wasaber.

Wasabers on 10th January 2011

45 comments
Today is Monday. If it's Monday, is there any right to know. Not rally, not even today to meet the customer, much less independence day. Today is the day "Wasaber Poster's Name" release. As we already know, to get listed in the poster, wasaber must be an active Wasaber. To be an active Wasaber, just ask Wasabers who got listed in the poster. 

Mari kita tinguk siapa yang kena!!!

Kriteria Blog Of The Month : Edisi January 2011

50 comments
Assalamualaikum dan Salam sejahtera Wasabers~

Pemenang BOTM untuk edisi bulan lepas telah dimenangi oleh Wasaber Aznizah Maksit dengan entri menariknya diselitkan pula dengan gambar yang mampu membuat anda teruja untuk ke pekan Beaufort bergambar di kawasan limau besar tu. Sekali lagi, TAHNIAH kepada Wasaber Nija Maksit. Ribuan terima kasih juga kepada para Wasaber yang memberi sokongan kepada peraduan BOTM. Walaupun BOTM lalu kurang mendapat sambutan. Namun, undian pada BOTM : Edisi Disember melibatkan paling ramai pengundi berbanding BOTM yang lalu-lalu. BRAVO!

Okey, kita teruskan lagi. Kriteria untuk peraduan BOTM pada kali ini. Founder WSB sangat tertarik dengan cerita yang direka oleh Wasaber Sahidzan dengan cerpennya yang begitu kreatif olahannya. Jadi untuk BOTM pada kali ini, topiknya ialah "Cerpen : Al-Kisah Wasaber".


The criteria :

WSB Blog Of The Month : December Edition Choice!

39 comments

Thank you for all your participation and the support among fellow Wasaber. Now, WSB will announce the BOTM: December Edition Choice!

Without further ado, the Wasaber BOTM : December Edition goes to...

Wasabers on 3rd January 2011

24 comments
Tirai 2010 telah berlalu, WSB terus bertapak di hati Sabahan bloggers. Kini WSB dijadikan ruang untuk berkongsi kisah blog, pengalaman, laman perkenalan, perkongsian berita semasa, ruang pelepas rindu kepada pelajar yang belajar di luar Sabah dan macam-macam lagi. Suasana ini hanya ada di WSB.

We continue to this week poster. For Wasaber whose name is not listed in the Name Wasaber poster, you should be more active in the WSB community. This may be classified as active:

1. Leave a comment on blog entries, WSB Fan page, ShoutBAH!.

2. Kupi ² at the Chatroom Bah! with other wasaber.

3. Visit other
Wasabers blog.

4. And anything that shows you always support the WSB.

So, this week's poster ~ ~ ~ ~

Happy New Years 2011 To Wasabers

31 comments

Assalamualaikum dan salam sejahtera WASABERS!

WSB mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua wasaber yang terus menyokong WSB tidak kira hujan, panas terik, mendung mahupun licak. Kesungguhan anda semua sangat-sangatlah dihargai. Selama WSB beroperasi, para Wasaberlah yang menjadikan WSB semakin besar dan unggul serta menjadi medan yang berguna kepada para blogger kelahiran Sabah berkumpul. Tunjang kejayaan WSB adalah disebabkan sifat dan sikap kita Wasaber a.k.a blogger kelahiran Sabah yang bolehlah dianggap sebagai peramah, sporting, mesra, satu kepala, serta mampu bekerjasama sebagai satu pasukan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Followers

Facebook WSB Badge

Geng WSB